Общо 344 жители на Общината носят името Йордан. Най-възрастният е роден през 1929 година и е от село Слана бара, а най-малкият – през 2019 година и е жител на град Видин. На 6 януари празник имат и 201 жени с името Йорданка – най-възрастната от тях е на 95 години, а най-малката е само на 5 месеца, като и двете са от Видин. 

Тази година няма да се състои традиционното литийно шествие, което се организира съвместно от Община Видин и Видинска света митрополия по повод Богоявление (Йордановден), както иритуалът по хвърляне на Богоявленския кръст във водите на река Дунав. Решението за това е на Областния кризисен щаб и е взето с оглед на епидемичната обстановка.

Богоявление е един от най-тачените празници в православния календар и ознаменува кръщението на Исус Христос от Йоан Кръстител в река Йордан. Според евангелието на Матей, в момента на кръщението небето „се отваря” и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: „Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение”. Оттук идва и названието на празника.