Продължават традиционните вече изнесени приемни на кмета и общинското ръководство с граждани. Вчера се състоя поредната такава среща с жители на Козлодуй в популярната „Папур махала”. Присъстваха живущи от ЖК-3 ЮГ и улиците около „Георги Димитров” и „Освободител”. Преди въпросите г-жа Маринела Николова разказа за направеното през последната година: проекти, свързани с инфраструктурата и облагородяването на града, ремонтите в двете детски градини, за подобренията в Ботев парк и местната болница. Кметът спомена и за проблемите със стадиона и необходимостта от заплащане на 600 000 лева към строителната фирма. „По обекта, който е официално открит през есента на 2015-та, все още има много забележки, но съдебната система отсъди на трета инстанция в полза на изпълнителя да заплатим сума, която е била дължима към 2013-та година и тогавашното ръководство не го е направило по необясними причини”, обясни Маринела Николова. Тя каза, че тази сума е изключително голяма и ще затрудни много изпълнението на бюджета, тъй като през 2019-та година следва да се платят още 400 000 лева. „Това са огромни суми, с тях можехме да решим конкретни проблеми, но такава е ситуацията и нашият екип няма никаква вина за това”, обобщи кметът.

Въпросите от гражданите бяха много и за конкретни проблеми. Много от хората се оплакаха от лошото състояние на улиците и тротоарите, особено през есенно-зимния сезон. Кметът отговори, че и през 2019-та са планирани обновяване и рехабилитация на част от градската инфраструктура и че работата в тази посока продължава. Имаше зададени въпроси, свързани с  ЧЕЗ, ВиК-а и парофицирането на къщите. Последното, както отговори кметът, е свързано с планирани дейности на АЕЦ „Козлодуй”, като Общината поддържа връзка за това с ръководството на централата. Граждани сигнализираха за счупени контейнери и липса на пътна настилка на малки улички, като ул. „Враца”.

Имаше въпроси, свързани с получаването на известия за плащането на данъци и с размера на най-ниската пенсия. Кметът обясни, че по казуса с бездомните кучета в най-скоро време ще има допълнителни мерки – ще бъде създадена ветеринарна общинска амбулатория. За неправомерно движещите се каруци хората се обърнаха към г-н Кръстев, началник на РПУ – Козлодуй. Общината би могла да разреши този проблем само с помощта на полицията.

На всички граждани г-жа Маринела Николова отговори с внимание и лично отношение към проблема. Всички се обединиха около това, че е свършено много за града и хората, но има още много проблеми за разрешаване. Гражданите благодариха на кмета за красивия символ – герба на града, който се намира в квартала. Кметът получи два красиви букета в знак на благодарност за усилията, които полага.