Вандали счупиха и  забранителните табели на стадиона в Берковица. През месец август Общината постави специални табели на входовете на Градски стадион, с които се обръщаше внимание на собствениците на домашни животни и кучета,  че се забранява разхождането, преминаването и престоя на кучета и домашни животни. При констатирано нарушение глобата е 300 лева. Това е съгласно Наредбата за осигуряване и поддържане на обществения ред и сигурност на територията на Община Берковица. Два месеца по-късно табелите са изпочупени. От известно време е видно, че и информационната табела до шадравана на площад „Йордан Радичков“ също е била обект на вандалски прояви. Подобна е  съдба и на информационна табела на бул. „Мрамор“. За пореден път извършителите на разрушителния акт остават неизвестни.

Ръководството на Община Берковица призовава жителите на града да не допускат вандалски прояви в парковете и градинките, да проявят бдителност към отделни личности, които рушат създадените за цялата общност придобивки и удобства. Сигнали за подобни прояви могат да бъдат подавани на горещите телефони на общината – 0953/ 88-418 и 0885119056.

От Общината настоятелно напомнят, че грижата и отговорността по опазване на уредите и съоръженията, намиращи се на обществени места, е обща!