От общинската администрация в Козлодуй бе получено писмо от директора на Регионална здравна инспекция – Враца, в което се посочват данни за епидемичната обстановка в страната, според които същата се влошава ежедневно.
Към момента област Враца е с най-ниска заболеваемост и се намира устойчиво в оранжевата зона. Д-р Орлин Димитров подчертава, че това се дължи на засиления ваксинационен процес от последните два месеца, на досега ваксинираните и преболедували жители в областта и не на последно място – в стриктния контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки от страна на компетентните институции.
Директорът на РЗИ – Враца препоръчва да не се организират и провеждат масови мероприятия със струпване на много хора – сборове, панаири, концерти, спортни състезания с публика и др., както и да се спазват мерките при провеждането на частни мероприятия – сватби, кръщенета, балове, в обектите с обществено предназначение на територията на общината.
Към 26.08.2021 г. активните случаи на болни с коронавирусна инфекция в областта са 307, от които 269 са на домашно лечение и 38 са хоспитализирани в болниците. Д-р Орлин Димитров посочва водещата роля на масовата ваксинация в борбата с разпространението на COVID-19.
Към 27.08.2021 г. в Община Козлодуй са регистрирани 19 души с положителни тестове, 42 са карантинирани, 1 е настанен в лечебно заведение.
Община Козлодуй призовава за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки – носене на предпазни лицеви маски, спазване на дистанция от 2 м и честа ежедневна дезинфекция на помещенията.