С богата програма Враца ще отбележи Седмицата на франкофонията. Инициативите стартират от 14 март и ще продължат до 22 март.

Първото събитие в програмата е концерт под надслов „Европейска музикална пролет“, който ще се състои тази вечер от 19 ч. в Градската концертна зала. Музикалната проява е с диригент Момчил Томов, като участие ще вземат Симфониета Враца, френският флейтист Оливие Лузинки, Стоймен Пеев (цигулка) и Тодор Петров (пиано).

В събитията, посветени на Международния ден на франкофонията – 20 март, ще се включат още ученици от ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Васил Кънчов“, НУ „Св. Софроний Врачански“ и ИОУ „Васил Левски“.
За поредна година, във фоайето на НЧ „Развитие“ ще бъде подредена изложба на детски рисунки по 10-те думи на Франкофонията. Откриването на експозицията и награждаването на участниците ще се състои на 20 март от 12.00 часа във фоайето на читалището.

Седмицата на франкофонията се провежда под патронажа на кмета на Община Враца Калин Каменов и се организира съвместно от Клуб на франкофонията и Община Враца.

снимка: архив