Посещението в Регионална библиотеката „Христо Ботев“ – Враца ще става при спазване на всички обявени противоепидемични мерки, напомнят от ръководството.

В „Заемна за дома“ ще се допускат по двама читатели, „Детски отдел“ и филиал в ж.к. „Дъбника“ ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 3 метра.

В „Обща читалня“ могат да влизат до трима потребители. Отделът ще работи за справки и времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 1 час.

Отделите „Краезнание” и „Изкуство“ ще работят по заявки, предварително изпратени на имейл: libvratsa@libvratsa.org. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома“.

 Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл: libvratsa@gmail.com, фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170.  Опишете каква информация ще Ви бъде необходима и темата, за която се отнася. В кратки срокове ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, за да се свържем с Вас при необходимост.”, поясняват от библиотеката.

 В сградата и залите на библиотеката не се допускат хора без маски.

В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 3 метра.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

Съобразно въведените противоепидемични мерки, всички инициативи на библиотека, свързани с популяризиране на книгите и четенето, ще се провеждат онлайн. Следете за предстоящите събития на РБ “Христо Ботев”  на сайта на библиотеката: www.libvratsa.org и в социалните мрежи Фейсбук: www.facebook.com/libvratsa/ Инстаграм: www.instagram.com/vratsalibrary/ Туитър: twitter.com/VratsaLibrary

Ето и работното време:

Отдел „Заемна за дома“
понеделник – петък
9.00 ч. – 18.00 ч.
събота
9.00 ч. – 14.00 ч.

„Детски отдел“
9.00 ч. – 13.30 ч.
14.30 ч. – 18.00 ч.

Отдел „Обща читалня“
9.00 ч. – 12.00 ч.
13.00 ч. – 18.00 ч.

филиал в ж.к. „Дъбника“
8.00 ч. – 12.00 ч.
13.00 ч. – 17.00 ч.