Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца използва разнообразните си дигитални канали, за да предоставя достъп до култура на потребителите си дори във времето на социална изолация.

Мерките за справяне с разпространяване на коронавируса доведоха до временно преустановяване на заемането на книги от  читателите, но дадоха стимул на библиотекарите да потърсят нови начини за общуване, използвайки силата на новите технологии.

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца остава в помощ на студенти и ученици за предоставянето на справочна информация, свързана с подготвянето на курсови, дипломни и домашни работи.

Как да поискате справочна информация?

Свържете се с  Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца  на email: libvratsa@libvratsa.org. Опишете каква информация ще ви бъде необходима и темата, за която се отнася. Вашето запитване ще бъде пренасочено към библиотечните специалисти в съотвените отдели за подготвяне.

В кратки срокове те ще върнат на Вашия email сканираната информация, с която библиотеката разполага.

Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, за да се свържат с Вас при необходимост.

От библиотеката напомнят, че може да ползвате и тяхната дигитална библиотека: https://libvratsa.org/digitalna-biblioteka/, както и богатият дигитален архив на XX век за област Враца в сайта „Карта на времето” https://kartanavremeto-vratsa.org/

Във връзка с продължителността и спецификата на извънредното положение Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще продължава да търси начини и решения за улесняване и стимулиране на четенето при дадените условия.