Онлайн концертите на Симфониета-Враца продължават с излъчване на прочутата Симфония №3 „Ероика“ от Лудвиг Ван Бетовен, под диригентската палка на Малкълм Юен. Творбата е обявена за „най-великата симфония на всички времена“ в класацията на „Би Би Си Мюзик Магазин“.

Първоначално Лудвиг ван Бетовен озаглавява Третата си симфония „Бонапард“ във възхвала на Наполеон и революционния дух, обземащ Европа. По-късно авторът сам оттегля посвещението си, след като разбира, че Наполеон се е самопровъзгласил за император, като го променя с “Голяма героична симфония в памет на един велик човек”.

Симфониета-Враца подарява онлайн излъчването на почитателите си, които не успяха на присъстват поради пандемията на концерта, състоял се в градската концертна зала през октомври.

„В края на тази трудна за света 2020-та година, пожелаваме безвъзвратното оттегляне на коронавируса и изолацията от нашия живот. На всички почитатели, желаем здраве и много щастливи срещи с класическата музика през Новата 2021г.”, споделя директорът Христо Павлов.

Онлайн концертът от цикъла “Viva Beethoven” ще бъде излъчен на 26-ти декември от 18.00ч. в YouTube канала на Симфониета-Враца – Vratsa Symphony.

Линк към излъчването ще бъде публикуван и на официалната Фейсбук-страница:

https://www.facebook.com/VratsaSymphony