С пищен концерт-спектакъл, в градската концертна зала на Община Враца, Детска градина „Европейчета“ отбеляза патронния си празник и Деня на Европа – 9-ти май.
Официален гост на тържеството бе кметът Калин Каменов. „Честит празник на Обединена Европа и на детската градина, която вече наистина с гордост може да се нарече „Европейчета“. Благодаря на педагозите за това, че се грижат за нашите деца и продължават да ги възпитават и изграждат като европейски граждани. Вярвам, че с въведените иновационни методи и подхода на преподаване, детската градина ще се превърне в една от най-престижните в цяла Северозападна България. Честит празник!“ – каза в приветствието си кметът Каменов.

Директорът на детското заведение – Пламена Цветанова благодари на ръководството на Община Враца за обновяване сградата на градината, която не е ремонтирана през последните 40 години. Тя допълни още, че от тази година в ДГ „Европейчета“ е въведен и иновативният метод на обучение „Монтесори“.

Празничната програма продължи с много песни и танци, представени от възпитаниците на детското заведение, които впечатлиха всички присъстващи със своята артистичност и получиха бурни аплодисменти.

Участие в тържеството взеха и гост-изпълнителите Светлин Миланов, Галин Снежанов, танцов клуб “Нанков” и групи от Центъра за подкрепа на личностно развитие – „Център за работа с деца“.

В края на концерта, директорката Пламена Цветанова награди с грамоти деца за творческо развитие и връчи благодарствени писма на спомоществователи за подпомагане дейността на детската градина.

На празничния спектакъл присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, директори на детски заведения в града, представители на образователни институции и родители.