На 6.04.2019г. от 17:00 часа в рок клуб “The Stage” ще се проведе първият конкурс за авторска рок и метъл песен “Rock Evolution 2019”. Входът за събитието ще е свободен.

Организатор на музикалното събитие е „Младежки център“ – Враца по проект „Създаваме заедно“. Организаторите на конкурса са подсигурили две награди за първите две най-добри групи.

ПЪРВА НАГРАДА:  Ваучер за професионален запис на авторска песен в музикално студио гр. София.

ВТОРА НАГРАДА: Ваучер на стойност за 200 лв. за закупуване на музикална техника по избор в музикален магазин в гр. София.

За наградите на финала в рок клуб ”The Stage” ще се състезават 8 банди от цяла България. Ето кои са те:

  1. The Roost
  2. Dishonored
  3. Exit Reality
  4. Dark Soul Architects
  5. ФОН
  6. Gentlemen
  7. Roger Otters

Идеята на този конкурс е да даде шанс на млади и талантливи автори на песни в стил rock / metal. Целта е да се даде възможност за изява на местните и национални младежки рок групи и техните авторски песни. Привличане на слушатели към този стил музика и оценяване по достойнство качествата на музикантите. Организаторите искат да помогнат на участниците да се популяризират и да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред жури, което е от влиятелни личности в шоу бизнеса и музикалните среди.

Победителят и неговият подгласник ще бъдат излъчени от компетентно местно жури, сформирано от изявени рок музиканти от гр. Враца.