Над 300 деца се включиха в инициативата „Децата на Враца рисуват“. Мероприятието, организирано от Община Враца, е част от поредица детски празници, включени в програмата за отбелязване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Начало на събитието даде заместник-кметът Петя Долапчиева. „След като децата на Враца спортуваха, празнуваха е време за талантите, които обичат да рисуват. Днес прекрасното детство ще бъде изразено в страхотни рисунки, ще бъде цветно и пъстро, защото тук са децата на Враца“, заяви в приветствието си заместник-кметът Долапчиева и пожела успех на участниците.
Тази година в инициативата участваха възпитаници на 14 детски градини от община Враца, малките художници от Школа по рисуване „Дъга“ към Младежки дом с ръководител Росица Стоянова и деца, част от проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, които рисуваха на тема „Детство мое“.
За всички участници бяха предвидени награди. Празникът е и част от дейността по проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, финансиран по схема за БФП от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 -2020 г.