Полицейските управления от цял Тайланд изпращат своите най-дебели полицаи на лагер за отслабване, като част от националната програма, наречена „Унищожаване на кореми“.

След успеха на двуседмичната пилотна програма, полицейските управления в Тайланд започнаха да изпращат служителите си с най-голямо наднормено тегло в Централния полицейски участък в град Пак Чонг. Там те ще участват в програма с интензивна физическа активност, предназначена да стопи големите коремчета.

Всяко управление ще изпраща периодично до трима полицаи с наднормено тегло. Те ще карат велосипеди, ще тренират и ще приемат само здравословна храна, богата на протеини, за да свалят нужните килограми.

Тайланд изпраща всички дебели полицаи на лагер за отслабване

Програмата „Унищожаване на кореми“ привлече вниманието на медиите по света, след като снимки на дебели потящи се полицаи бяха разпространени в интернет.

„Проблемите на дебелите полицаи са ужасно много“ – казва старши сержант-майор Сорнпеч Чантарак, чиято роля е да налага спазването на диетата в новата програма.

Тайланд изпраща всички дебели полицаи на лагер за отслабване

„Работиш бавно и се движиш бавно, докато се поклащаш. Това е неприемливо, ако си полицай, натоварен със задачата да арестуваш престъпници, тъй като трябва да си бърз и ловък“, добавя той.

Всеки полицай в лагера има специална лична карта, в която се отбелязва неговия прогрес – теглото му преди и след програмата.

Снимките, публикувани на Фейсбук страницата на Love Police, се радват на много внимание, като повечето коментари са положителни. Хората реагират с похвала към полицаите и тяхната усилена работа да намалят теглото си.