Страстта към книгите и непрекъснатото учене са типични за преуспелите хора.

Бащата на Бил Гейтс разказа в скорошно интервю за юношеските години на шефа милиардер на Майкрософт. Оказва се, че младият Бил е обожавал да чете.

Според бащата на Бил Гейтс синът му се интересувал от всякакъв вид книги: научни, художествени и енциклопедии. “Много се вълнувах, че детето ми е толкова запалено по четенето. Но той не оставяше книгата и с майка му трябваше да забраним четенето на масата”, казва бащата на Гейтс пред Forbes.

Стив Сиболд, автор на книги и милионер, е интервюирал над 1200 от най-богатите хора през последните 30 години. Той е установил, че всички те четат с ентусиазъм.

За американския инвеститор Уорън Бъфет се твърди, че прекарва 80% от деня си в четене и често дава препоръки за книги в годишните си писма до акционерите. Основателят на фейсбук Марк Зукърбърг през 2015 г. решава да чете по една книга на всеки две седмици. Дори е основал книжен клуб под името A year of books, за да обсъжда книги с последователите си във фейсбук.

На въпроса как се е научил са прави ракети шефът на Тесла, Илън Мъск отговаря: “Чета книги”.

Според специалисти четенето е изключително важно за всеки човек с важна позиция. В Harvard Business Review авторът Джон Коулмън пише, че четенето улеснява комуникацията и ни прави по-състрадателни.

Така че седмичното ходене до библиотеката е почти сигурен начин не само да увеличите знанията си, но и да направите успешна кариера, пише “National Geographic”.