ВМРО-Враца организира водосвет и курбан за Йордановден за жителите на Криводол.

За големия християнски празник, в с. Краводер се събраха стотици хора, а десетина смелчаци се престрашиха да скочат в ледените води на река Ботуня. 

Отец Василий отслужи Богоявленския водосвет и хвърли кръста в реката. Най-бърз се оказа Амадор Георгиев от Краводер, който спечели паричната награда от 100 лева, връчена му от народния представител Красимир Богданов.

Останалите участници получиха икони на светото кръщение, а всички присъстващи се стоплиха със топъл курбан, хубаво червено вино от Северозападния регион и български народни хора, които се извиха на площада в селото.

Това е поредната населено място във Врачанско, след Згориград и областния център Враца, където войводите възобновяват традицията на Богоявленския ритуал по спасяването на кръста.

С тези прояви се стремим да съхраним и утвърдим българските духовни ценности. Убедени сме, че там където веднъж проведем проявата, тя ще стане традиционна. Още от сега обмисляме, в кое населено място да бъдем следващата година, коментираха от ВМРО.

organiziraha-vodosvet-i-kurban-za-iordanovden-za-jitelite-na-krivodol