Забавната и увлекателна игра „Лов на истории“ за втора поредна година ще предизвика ученици от 7 до 12 клас да се включат в инициативата, организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца във връзка с отбелязването на Националния празник на България – 3 март. Нови 3 истории ще отведат участниците на истинско приключение из град Враца, в което по нестандартен начин ще научат интересни факти, свързани с Освобождението. Играта е отборна и не е със състезателен характер. Всички участници, които успеят да се справят със загадките, подготвени от библиотечните специалисти, и стигнат до края на играта, са победители.

А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават по време на Лова.

*Как да участвате?

Съберете отбор от 3 участници и попълнете онлайн формуляра, който ще намерите тук: https://bit.ly/3uRILqC

Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да изполвате целия арсенал на интернет, както и помощ от ментор (вашият учител) или библиотекар.

*Как се играе?

На 1 март (вторник) даваме старт на играта. Тогава ще получите следата, която ще ви отведе към първата история, а до петък вие имате време да „уловите“ и другите две истории. За да продължите напред, трябва да отговорите на 3 въпроса, свързани със съответната история, като вие избирате как – със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или както ви подсказва въображението.

Играта приключва на 4 март (петък) в 18 ч. За край се счита изпратен отговор на въпросите от последната история, а до 10 март очакваме по интересен начин да разкажете историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ.

*Награди?

Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.