В квартал „Нов път” по традиция се проведе конкурса за красота „Мис Василица”, посветен на 14 януари – отбелязването на Ромската Нова година.

Гости на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков. Тази година журито, което оценяваше участничките, бе съставено от представители на Общината, Общински драматичен театър и от местната общност.

Кметът поздрави всички присъстващи и гости с техния празник: „За мен е удоволствие да ви поздравя по случай настъпването на Ромската Нова година. Най-искрено ви пожелавам със същия ентусиазъм да запазите живи и занапред традициите, да не губите присъщия за вас оптимизъм и темперамент. Имайте вяра в собствените си сили и възможности. Нека 2019-та бъде годината на успехите, добрите дела и благополучието – за вас и за цялото ни общество“ – каза Ценков. Той припомни, че за четвърта пордена година присъства на традиционния конкурс, на който се избират най-красивите и достойни за титлата.

Пред многобройната публика, дошла на тържеството, седем момичета дефилираха под звуците на ромски ритми в два тура – в спортно и в официално облекло.

Председателят на журито Венци Пасков обяви трите финалистки. За „Мис Василица“ бе избрана Марияна Георгиева, която получи своята корона и лентата с престижното отличие от кмета на Община Видин Огнян Ценков. Нейни подгласнички станаха Теди Борисова и Денислава Георгиева.

Както всяка година Община Видин осигируи необходимите за празника в ромския квартал финансови средства.

За финал на тържеството участици и гости си направиха обща снимка.