Състезателите от „Клуб по спортен бридж Оряхово” Николай Киров, Александра Генова, Валентин Валериев и Георги Руменов взеха участие в Х Младежки бридж лагер, който се проведе от 1 до 4 март 2019 г. в Габрово.

Състезанието се организира и проведе от Българската бридж федерация, която за пореден път показа своята загриженост за развитие на бриджа като спорт и поле за състезателна изява сред учениците в България.

По време на лагера се проведоха два двойкови турнира.

Единият – с изчисляване на резултатите в победни точки, а другият – с отчитане на резултатите като процент от най-големия възможен запис за отделната игра. И в двата турнира учениците са състезават в две разделени категории – за напреднали и за начинаещи.

В първия двойков турнир в категория напреднали трето място  и бронзови медали завоюва двойката Николай Киров-Валентин Валериев. Отлична беше представянето и на двойката Александра Генова-Георги Руменов, които за първи път се изявиха в категорията на напредналите. Те се класираха на осмо място от общо 14 двойки, състезаващи се в този турнир.

Във втория двойков турнир Николай Киров и Валентин Валериев делят 4-5 място с двойката от Добрич от общо 28 участници.

По време на бридж лагера се проведе и национален шампионат на училищните отбори. Състезателите от клуба А.Генова, Г.Руменов, В.Валериев и Н.Киров се представиха блестящо, като спечелиха първо място и златни медали, а СОУ „Хр.Ботев” , Оряхово е новият училищен шампион на България за 2019 г.

В  Х Младежки бридж лагер взеха участие 53 ученици от Оряхово, Видин, Добрич, София, Сливен, Бургас и 13 ученици от Румъния. Радващо е, че нивото на състезателите от Румъния бе много силно, определено от присъствието на европейски шампион за ученици в групата.