Три бронзови медала от Държавното първенство по тенис на маса спечели Детелина Михайлова от СКТМ Бобата – Враца. Призовите класирания за 2019-а година са в индивидуалната надпревара при жените, на двойки жени и в смесените двойки.

Детелина Михайлова стигна до полуфиналите в индивидуалното първенство, като не загуби нито един гейм в трите си елиминационни срещи. Тя победи последователно с по 4:0 Виктория Петкова от Комфорт – Варна, Кристина Иванова от Стоянстрой – Пловдив и Ненка Тушлекова от Асарел-Медет – Панагюрище. В полуфиналната среща Михайлова отстъпи на Мария Йовкова от СКТМ Дунав – Русе с 1:4.

В надпреварата на двойки жени тенисистката на Бобата Враца, заедно с Калина Христова от Корабостроител 92 – Варна, достигнаха леко до полуфиналите след две победи с 3:0 и 3:1. В мача за участие на финала, те загубиха драматично с 2:3 от Кристина Враменцалиева от Стоянстрой – Пловдив и Есин Енвер от НСА.

Отново без загубен гейм, Детелина Михайлова и партньорът й в смесените двойки Стоян Поппетров достигнаха до полуфиналите на първенството. Там обаче отстъпиха на бъдещите шампиони Станислав Голованов и Полина Трифонова.

“Много сме доволни от постигнатите резултати, тъй като на този етап това е максимумът. Разбира се, имаше шанс и за по-добри резултати, особено на смесените двойки, но представянето е отлично”, каза треньорът на Детелина Михайлова – Любомир Георгиев.

Двамата стартират школа по тенис на маса за деца през април, като целта е шампионски титли в малките възрастови категории до няколко години.

Шампиони в отделните категории на държавното първенство по тенис на маса станаха Петьо Кръстев при мъжете и Полина Трифонова при жените. На двойки мъже победители станаха Теодор Александров и Денислав Коджабашев, а при дамите спечелиха Мария Йовкова и Полина Трифонова. В надпреварата на смесени двойки победата отиде при Полина Трифонова и Станислав Голованов.

За състезателят и треньор в СКТМ Бобата – Враца Детелина Михайлова предстои много важно състезание.

Тя и нейния отбор в гръцкото първенство „Пера“ – Атина ще се борят за шампионската титла. Преди последните срещи, те заемат еднолично първото място във временното класиране.