Доброволци от „Детско  полицейско управление към  ОУ „Васил Левски“- Враца, получиха днес награди за участието си  в националния конкурс „ Полицаят е мой приятел и учител“, проведен за поредна година от Министерството на вътрешните работи.

За участие конкурса бяха изпратени 5 рисунки  на деца от Враца, като 3 от тях  бяха отличени  в конкурсната надпревара, а авторите им получиха  индивидуални подаръци осигурени от ГД „Национална полиция“.

Наградите бяха връчени днес на специално тържество  в СО“ Васил Левски“, от  главен инспектор  Милен Иванов- началника на РУ МВР Враца. Индивидуални награди получиха:

-Даниел Николов –     5 а   клас

-Цветомила Нинова – 5 а клас

-Максим Борисов –     5 б клас.

Всички деца от полицейското управление получиха награди  от  ръководството на община Враца, за цялостната им работа  в  състава на ДПУ “ Васил Левски“. Наградите връчи зам.-кмета Петя Долапчиева.

Отличените  в националния  конкурс  рисунки  бяха  разпродадени на търг по време на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе миналия месец в Националния дворец на културата-София. Събраните средства бяха дарени за благотворителната  кампания на МВР, за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители от системата на МВР.