Легендарният музикант Фреди Меркюри остави вечно наследство с Queen. Фронтменът на групата е ярка и колоритна личност, каквато на музикалната сцена се ражда изключително рядко. Днес пък се навършват 28 години от неговата смърт (5 септември 1946 – 24 ноември 1991), така че сме Ви приготвили 3 песни и 10 цитата, за да си спомним за талантливия рок певец.

1. “Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем – една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.”

2. “Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда.”

3. “Истинският талант винаги си пробива път.”

4. “Щастие не може да се купи. Но парите помагат да се намери!”

5. “Аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

6. “Когато имам връзка, винаги участвам в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв. Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа.”

7. “Песните са като нова рокля или риза: Можете да ги носите за известно време, а след това се отървавате от тях.”

8. “Съвременното изкуство е точно като жените – никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете.”

9. “Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам.”

10. “Роматик съм, но наистина изграждам стена около себе си, така че е трудно на хората да влязат и да опознаят истинското ми аз.”