Двама младежи са задържани за срок до 72 часа заради грабеж. А.З.Ш. и Д.А.К., и двамата от град Кнежа, са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура.

Припомняме, че на 29 ноември  в 18.45 ч. в РУ Кнежа бил получен сигнал за нанесен побой и извършен грабеж на мъж в хранителен магазин в града. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали 20 –годишните  извършители. В хода на разследването станало ясно, че чрез използване на физическа сила двамата набили 54 – годишен мъж и му отнели мобилен телефон и пари.  Пострадалият бил прегледан в болнично заведение и освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК, уведомена е  прокуратурата.

Обвиняемите са нанесли удари на пострадалия, в резултат на което са му причинени повърхностни охлузни рани по главата. Отнетите вещи са намерени и приобщени по досъдебното производство.

И двамата извършители са осъждани.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, на 30.11.2020 година прокурор при Районна прокуратура град Плевен е постановил задържане на А.З.Ш. и Д.А.К. за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ .