Водач на лек автомобил е настанен в МБАЛ Монтана със средна телесна повреда след удар с друг лек автомобил в монтанското село Лехчево.

На 29.01.2023 г. около 10,50 ч. на ул. “Георги Димитров” в село Лехчево, общ. Бойчиновци, 24-годишен местен водач на лек автомобил “Фолксваген Голф” с монтанска регистрация в района на нерегулирано кръстовище с ул. “Гео Милев” не пропуснал идващия от дясно лек автомобил “Пежо 306” с монтанска регистрация, управляван от 82-годишен местен жител.

Водачът на фолксвагена предприел спасителна маневра, като навлязъл в насрещната пътна лента, където двата автомобила се блъснали челно.

При реализираното ПТП на възрастния водач на пежото е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата тазобедрена кост. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота.

Пробите на водачите за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. “б” от НК.

Снимката е илюстративна.