Вчера, от 11:05 часа до 00:40 часа, тази нощ,  на територията на област Враца са станали три пътнотранспортни произшествия.

Първата катастрофа е станала  на път II-16, където се сблъскват странично товарен автомобил „МАН“ ТГА 18.460 с прикачено полуремарке и товарен автомобил “Рено Премиум“ с полуремарке. 

Зад волана на първия камион бил 65-годишният В.Д. от Радомир. Той обаче напуснал местопроизшествието и няколко минути по-късно е бил установен в района на град Враца.  Водачът на втория камион – 46-годишният В.П. от София  е бил леко ранен – порезна рана на лявата ръка и обслужен от ФСМП на място.

По данни на МВР, причината за инцидента е навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водача В.Д. Нанесените щети по автомобилите са на стойност  около 300 лв. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол  и  резултатите са отрицателни. На В.Д. е съставен акт по Закона за движение по пътищата, издаден е протокол за ПТП.

Снощи около 22:40 часа е станала катастрофа и на  път село Търнак,  посока град Бяла Слатина.

19-годишният П.В. от село Търнак, управлявал лек автомобил  „Нисан Примера“, когато излязъл  в дясно по посока на движението си и се преобърнал в земеделски блок. Младежът е неправоспособен водач. Той е  прегледан в ЦСМП-Б.Слатина и освободен с натъртвания и охлузни рани по тялото, без опасност  за живота. 19-годишният е тестван за употреба на алкохол  и резултатът е отрицателен. Причината за инцидента е несъобразена скорост с пътните условия /намалена видимост/. Щетите по колата са около 1500 лева.

Малко по-късно е станал пътен инцидент и на път с. Алтимир,  посока с.Борован.

Към 00.40ч. 19-годишният Н.Н.  от село Търнава с лек автомобил  „Форд Ц- Макс“, излязъл в дясно по посока на движението си и се блъснал в крайпътно дърво. 19-годишният е водач кат. В. Той също е прегледан в ЦСМП-Б.Слатина и освободен с натъртвания и охлузни рани по тялото, без опасност  за живота. Неговата проба за употреба на алкохол също е отрицателна, а причината за инцидента е несъобразена скорост с пътните условия /намалена видимост/. Щетите по  МПС са за около 2000 лв.

Снимката е илюстративна.