Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ц.П., привлечен към наказателна отговорност за нарушaване на заповед за защита от домашно насилие.

Спрямо петдесет и седем годишния  П. имало издадена от съда заповед за незабавна защита от домашно насилие, влязла в сила на 30.06.2020 г.

Мъжът бил отстранен от съвместно обитаваното с майка му жилище в с. Трайково.

За срок от една година му било забранено да я приближава, както и местата й за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 20 метра. Мъжът бил предупреден, че при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан и незабавно ще бъде уведомена прокуратурата.

Въпреки връчената му заповед обвиняемият не я изпълнил и продължил да живее в същия имот.

Около 18 ч. на 17.10.2020 г. той влязъл в стаята на майка си и започнал да я обижда. Взел бастун и с него нанесъл удари на възрастната жена. Пострадалата подала сигнал в Районното управление на полицията. Били констатирани наранявания по лицето й.

В хода на разследването на случая обвиняемият П. не се е признал за виновен. Заявил е, че ще продължи да живее във въпросния имот, койте е на баща му. Обвинил е майка си в упражняван срещу него тормоз.

Наказателното производство ще продължи в съда.