21-годишен шофьор от Русе се качил зад волана на автомобила си след употреба на 3 вида дрога, не спазил знак и предизвикал катастрофа, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 9 май около 22 часа. Лек автомобил “Фолксваген” с русенски регистрационен номер, управляван 21-годишния, излизайки от паркинга на МОЛ-а, не се е съобразил с пътен знак Б-1 и  е отнел предимството на движещия се автомобил “Сузуки” с  пловдивска регистрация, при което последвал удар. Произшествието е с материални щети, няма пострадали.

И двамата водачи са били изпробвани с техническо средство за употребата на алкохол, като пробите са били отрицателни. Водачът на   “Фолксваген”-а е изпробван за употреба на наркотични вещества и/или техни аналози  с техническо средство, като същото е отчело положителна проба за употребата на канабис, амфетамини и метамфетамини.

Съставени са му актове и му е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е  бил задържан и конвоиран до УМБАЛ “Канев” АД, където пред медицинско лице е отказал да  даде  проба  за медицинско и химическо изследване.

Снимката е илюстративна.