Водач на лек автомобил е починал на място при ПТП на път II 112 в района на село Смирненски, общ. Брусарци. Сигналът за произшествието е получен на 01.09.2023 г. около 08,20 ч. в РУ Лом.

На място незабавно е изпратен екип на пътен контрол при РУ Лом, който установил, че при км 17 на път III 112 е възникнало ПТП между лек автомобил “Ауди 80” с монтанска регистрация, управляван от 58-годишен водач от село Крива бара, общ. Брусарци, и лек автомобил “Опел Инсигния” с румънски рег. номер, с водач 20-годишен румънски гражданин.

В хода на проверката е изяснено, че около 08,15 ч. лекият автомобил “Ауди 80” при излизане от ляв завой е предприел изпреварване, без да се убеди, че насрещната пътна лента е свободна и е блъснат отпред вляво от приближаващия се в насрещната пътна лента лек автомобил „Опел Инсигния“.

След удара водачът на аудито изгубил контрол над управление, излязъл вдясно извън пътното платно и се преобърнал по таван.

При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети и по двата автомобила. Водачът на лекия автомобил „Ауди 80“ е починал на място.

При пътния инцидент са пострадали и две жени – 54-годишна пътничка в аудито от село Крива бара е оставена под наблюдение в МБАЛ Лом с локсация на десния лакът, разкъсни рани по главата и мозъчно сътресение. 50-годишна пътничка в лекия автомобил „Опел Инсигния“, гражданка на Р Румъния, е с комоцио и е оставена под наблюдение в МБАЛ Видин, без опасност за живота.

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил с румънска регистрация е отрицателна.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в МБАЛ Монтана.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква “в”, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.