По време на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на община Вършец, проведена вчера,

е разкрита взломна кражба, образувани са бързо производство за престъпление по транспорта и 2 заявителски материала за съхранение на незаконна дървесина.

При претърсване в частен дом в с. Долна Бела Речка са намерени ъглошлайф и настолно радио, предмет на взломна кражба от къща на софийски жител в селото, извършена в началото на декември. Като извършител е уличен 32-годишният обитател на къщата, който направил пълни самопризнания.

Полицейска проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” в с. Долно Озирово, управляван от 27-годишен местен жител, установила, че водачът е седнал зад волана в срока на лишаване от правоуправление, след като вече е наказван по административен ред за същото нарушение.

Полицейските екипи извършили проверки и в два частни дома във вършечкия кв. Изток”, където установили общо 6 куб. незаконна дървесина, съхранявана в домовете на двама местни жители. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите.

По време на операцията са проверени още 31 МПС и 35 лица, съставени са 2 акта по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД и глоба с фиш. В хода на акцията са издадени още 5 предупредителни протокола и са проведени профилактични беседи с 5 лица от криминалния контингент.

Акцията е проведена от служители на РУ Вършец, под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.

Същия ден между 10,00 ч. и 22,00 ч. на територията на РУ Вършец е реализирана и специализирана полицейска операция по противодействие на миграционния натиск, каналджийството и трафика на хора. По време на операцията екипи на ЗЖУ Монтана са проверили 36 МПС, 53 лица и 26 обекта. Не са установени законови нарушения.

СЕБН