Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Р. П. и 18-годишния П. Ч.

Те са обвинени в това, че на 02.02.2021 г. около 04:00 часа във Враца в условията на съучастие – П. Ч. като извършител, а Р. П. като помагач, заедно с едно непълнолетно момче – помагач, са извършили палеж на лек автомобил „БМВ“, като пожарът се е разпрострял и върху лек автомобил „Субару Регаци“.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение на двамата обвиняеми Р. П. и П. Ч. съдът прецени, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастността им към извършеното престъпление. Съдът отчита също, че е налице опасност те да се укрият, тъй като нямат постоянна адресна регистрация. От събраните данни може да се направи и извод, че могат да извършат друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – София в законоустановения срок.