МВР излезе с подробности за катастрофата, за която „Зов нюз“ писа вчера, станала на път II-13 Бяла Слатина – Борован.

Снимки от зловещата катастрофа на пътя между Бяла Слатина и Боворан

Вчера, около 06:20 ч. на път II-13 км в посока село Борован към град Бяла Слатина катастрофират, като се блъскат челно лек автомобил „Фолксваген Поло“ и лек автомобил „Лендровер Фриландер“. Шофьор на „Фолксваген“-а бил Г.М. на 68-годишна възраст, а „Лендровер“-а бил собственост на Д.С. на 21 години от град Враца, но управляван от Н.Б. на 25 години от село Търнава, който бил неправоспособен.

Водачът на „Фолксваген“-а е починал, другият е тежко ранено и е транспортиран до ЦСМП-Бяла Слатина, където е установено, че има лукация на лява тазобедрена става, след това е транспортиран до МБЛ-Христо Ботев-Враца за лечение.

На ранения водач е направен тест за упостреба на алкохол с Дрегер 7510, който отчел отрицателен резултат. Изпробван е за упостреба на наркотични вещества или техни аналози, който отчел положителен резултата за метаамфетамин. Взета му е кръв и урина за лабораторен анализ.

Вероятни причини за ПТП-то са употреба на наркотични вещества от страна на водача Н.Б. и навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водача Г.М.

Издаден е талон за медицинско изследване на Н.Б. и е съставен АУАН по ЗДвП.

По случая е образувано досъдебно производство.