Синът на Гълъбин Боевски вече е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура за държане и разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата. Извършените от Пол Боевски деяния представляват престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 г. и глоба от 5000 лева до 20 000 лева. Той е с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Боевски – младши е обвинен за това, че на 4 април, за времето от 14.40 до 22.30 ч. при условията на продължавано престъпление с три деяния, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана) с общо тегло 2,31 грама, амфетамин с общо тегло 17,41 грама и кокаин с общ тегло 27,01 грама, всичко с общо тегло 46, 73 грама.

Обвиняват го и за това, че е държал “с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин”, разпределен в осем обекта с общо тегло 2,87 грама.

Обискирани са два имота. В апартамент в “Люлин” са открити наркотични вещества марихуана, амфетамин и кокаин с общ тегло 13, 64 грама, в другия апартамент в “Младост” полицаите открили още дрога – 30,22 грама марихуана, амфетамин и кокаин.