“Шевролет Авео” и “Шевролет Калос”  пламнаха тази нощ в Плевен, а “Фиат Панда” и  “Фиат Пунто” са напълно изгорели при пожар в град Славяново.

Двата “Фиат”-а са се запалили  в гаражно помещение около 04:17 часа на 5 януари.

Местопроизшествието е посетено от служители на РУ- Пордим, експерт при БНТЛ – ОДМВР – Плевен и екип на РДПБЗН – Плевен. След като пламъците  били потушени е извършен оглед, при който е установено, че огънят е тръгнал от контейнер пред вратата на адреса и е обхванал самата врата.

От нея са се запалили и автомобилите, които напълно са изгорели. Има повреди и на гаражното помещение. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

Тази нощ в 01:43 часа е получен сигнал, че в град Плевен в жк “Дружба” на паркинг гори таксиметров лек автомобил.

На място са изпратени автопатрул на Първо РУ – Плевен и екипи на РСПБЗН – Плевен. Установено е, че горят таксиметров лек автомобил “Шевролет Авео” и лек автомобил “Шевролет Калос”.

При огледа е изяснено, че огънят е възникнал от “Шевролет Авео”, след което се запалило багажното отделение на паркирания пред него “Шевролет Калос”. На първият автомобил напълно е изгорял двигателният отсег, а на паркирания пред него  – багажното отделение и салон.

От високата температура са стопени задни стопове и на „Рено Туинго”. Щетите са в процес на установяване.

И по двата случая е уведомен  прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.