В събота, около 11.50 часа, на пътя от Кнежа в посока Бяла Слатина, катастрофират лек автомобил “Пежо-407“ – собственост и управляван от 67-годишен мъж от Козлодуй, товарен влекач „Ман” – управляван от румънски гражданин, и товарен автомобил „Волво” управляван от турски гражданин, съобщиха от МВР-Враца.

Водачът на лекия автомобил предприема маневра,  изпреварване на товарния автомобил, като навлиза изцяло в съседна пътна лента и се блъска челно във влекача, който е управляван от румънския водач, след което автомобилът се завърта и се удря странично в полуремаркето на турския водач. 67-годишният шофьор от Козлодуй умира на място.

Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства – пробите са отрицателни. На същите са издадени постановления пред центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, където са дали кръв и урина за анализ.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на районното управление в Бяла Слатина. Уведомен е дежурен прокурор.