В седем от селата във Община Враца се проведе балотаж за кмет. В пет от тях гласоподавателите избраха кметското място да заеме кандидат от ПП ГЕРБ. Това са село Баница, Върбица, Згориград,  Мраморен и Нефела.

В село Баница на втори тур жителите избраха за кмет Владимир Вълов, за когото своя глас са дали 358 души. За неговия опонент от БСП за България – Сашко Сираков са гласували 174 души.

В село Згориград отново битката за кметското място бе между кандидат на ПП ГЕРБ и на БСП за България. Асен Петров спечели втори тур с 413 гласа срещу кандидата на червените – Стоян Стоянов, който получи 329 гласа.

В село Мраморен също кандидатът на БСП за България изгуби срещу този на ПП ГЕРБ. Жителите на селото избраха Гергана Дешева-Стоянова с 207 гласа. Тя спечели втория тур с 29 гласа повече от Емилия Иванчева.

В село Върбица новият кмет е Христо Христов, кандидат на ПП ГЕРБ, който получи 157. За опонента му Павлин Петров, кандидат от Местна коалиция БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР-БДЦ (АБВ, ЗС Александър Стамболийски, РДП) са гласували 84 души.

В село Нефела 249 души са дали своя вот за Цветан  Цветанов, кандидат на ПП ГЕРБ. Той печели срещу своя опонент Ангел Ангелов, кандидат на БСП за България, за когото са гласували 126 души.

Жителите на село Лиляче избраха за кмет Красимир Петров, кандидат на ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ. Той спечели битката за кметското място с 38 гласа повече от кандидата на БСП за България – Цветослав Цветков. За Петров са гласували 328 души.

В Три кладенци новият кмет е Светлан Симеонов от БСП за България. За него са гласували 231 души. Неговият опонент от ПП ГЕРБ Траян Георгиев е получил 218 гласа.