17-годишен е задържан за притежаване на 149 топчета с марихуана и електронна везна.

Вчера, около 12:20ч. в град Кнежа на улица “Марин Боев”, непълнолетният изхвърля на пътната настилка част от цигара и станалиолово топче с неправилна форма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети част от цигара и станиолово топче, съдържащи суха, зелена тревиста маса, наподобяващи по вид  на марихуана. По данни на младежа  тревистата маса е марихуана за лична употреба.

Извършено е претърсване и изземване в условията на неотложност в жилището на 17-годишния.

В коридор на къщата, в дървен шкаф е намерен стъклен буркан, съдържащ 147 броя станиолови топчета с неправилна форма с размери  4 х 2,5 см, съдържащи суха, зелена тревиста маса. При извършения полеви наркотест веществото реагира на марихуана.

В спално помещение е намерена и иззета електронна везна, без обозначения за марка и модел.

В горивната камера на печка за твърдо гориво е намерено и иззето още едно станиолово топче с неправилна форма с размери 2 х 1 см., съдържащо суха тревиста маса. 17-годишният обяснил на полицаите, че марихуаната е за лична употреба.

Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на експертизи на наркотичното вещество. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.