Веселина Петракиева ще бъде новият главен редактор на bTV Новините, като ще заеме позицията, освободена от Гена Трайкова.

Петракиева е дългогодишен продуцент на новинарските емисии на телевизията, носител е на няколко от годишните награди на bTV. Опитът й в медиите обхваща 26 години работа в телевизии като БНТ, Нова, Re:TV и др., а кариерата й започва в Дарик Радио.

Още една ключова промяна в bTV: досегашният главен редактор на политическите предавания Валя Гиздарска ще бъде заменена от Искра Владимирова (досегашен продуцент на сутрешния блок “Тази сутрин”).

Антон Хекимян, който управлява дирекцията “Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, мотивира новите назначения с “техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства”.

” Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип”, казва той цитиран от boulevardbulgaria.bg