Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи в разговорите по покана на „Има такъв народ” за съставяне на правителство.

По думите му било важно бъдещото управление на страната да се формира около ясни приоритети.

„Предстои да работим усилено, върху това, което вие винаги сте заявявали – срещу порочния управленски модел, справянето с корупцията, решаването на социалните проблеми, на тежкото разделение в доходите, неравенствата на българските граждани. За да се получи всичко това е нужно ефективно отговорно правителство, което да се подпре на широка парламентарна подкрепа. Конфигурацията в българския парламент така е отредена, че от БСП зависи постигането на това устойчиво парламентарно мнозинство”, бяха уводните думи, с които президентът посрещна на консултации представителите на левицата.

„За нас в този фрагментиран парламент е изключително важен диалогът. Предприетата от „Има такъв народ” първа стъпка приемаме като добър знак. В събота ще бъдем на разговори – надявам се първоначални само, а не първи или последни срещи, защото имаме да уточняваме много неща. Като една сериозна партия, всичко, което чуем в събота като предложения и обменим като мнения, ще отнесем към Националния съвет на БСП”, обясни лидерът на партията Корнелия Нинова.