Една от главните ни цели е българските граждани да бъдат най-информирани в ЕС. Доверието, което изградихме между нас и нашите съграждани, доведе до добрите резултати.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в МС.

„Отчитаме изключително добра тенденция от противоепидемичните мерки, което се отразява на заетостта на леглата, която намалява”, заяви проф. Ангелов.

Наблядава се повишен ръст на желаещите медици да се ваксинират.

„Само заедно ще излезем победители от тази битка“, категоричен бе Ангелов.

„От днес започвам обиколката по РЗИ-тата в страната, за да се уверя, че всичко върви по план“, заяви здравният министър.

Що се отнася до изборите, той каза, че много неща са се изговорили.

„Политиците трябва да спрат да експлоатират това. Различни български политици се опитват по един или друг начин да прокарат една мисъл, че българската държава не е осигурила достатъчно ваксини. Това не е вярно! Всеки, който желае да бъде ваксиниран – ще може да го направи. Всеки български политик трябва да си даде отговор пред себе си. Не е моментът въпросът с ваксините и с пандемията да се политизират. Нагледахме се на политици, които ще решат проблемите на България или на определен кръг хора. Дават се много обещания. Почти всичко вече е обещано. Трябва да се решат проблемите на всеки български гражданин. Доверие се печели само с ясни резултати, доверието се заслужава“, каза здавният министър.