Мнозина бързат да изпратят 2020 г. и обнадеждени, че пандемията отива към своя край, вече правят планове за пътуване, срещи с приятели и задължително поглеждат, кога и колко ще почиваме през 2021 г.

Работните дни през следващата година ще бъдат общо 249, с един по-малко от отиващата си 2020 година (през която не успяхме да разберем истинския смисъл на почивните дни).

Най-много ще почиваме през месец май – 14 дни, а най-много ще се работим през март, юни, юли, август и ноември, когато се събират по 22 работни дни на месец.

Традиционно неработен е 1 януари, който през 2021 г. се пада в петък. Това ще се ни осигури допълнително още два почивни дни в събота и неделя.

През март, неработен ще бъде само един ден – 3 март. Националният празник на България следващата година се пада в сряда.

По повод Великден ще почиваме 4 дни – от 30 април до 3 май, включително. 6 май се пада в четвъртък.

Дълъг уикенд с 3 почивни дни се очертава и за 24 май, който е в понеделник. Празникът вече е с ново име – “Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”.

През летните месеци юни, юли и август няма допълнителни почивни дни, но пък мнозина планират отпуските си именно тогава.

Денят на Съединението – 6 септември, обаче отново ще ни осигури по-дълъг уикенд, защото се пада в понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември – Денят на независимостта, който се пада в сряда.

За коледните празници през декември ще се радваме на 5 неработни дни – от 24 декември до 28 декември. Новата година ще посрещнем в събота.

Снимка:iStock by Getty Image