Последният работен ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед над Западна и Северозападна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми, като по-значителни ще са явленията в Предбалкана и Северозападна България. Повишава се вероятността и от средна по размер градушка.

Ще духа до умерен север-североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Максималните градуси ще са между 27-30°С. Най-топло ще над крайните северозападни райони от страната – до 32°С.

Времето по Черноморието

Денят край морето ще започне с разкъсана облачност, която ще прерасне в купесто-дъждовна. На много места ще паднат проливни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са между 26°-29°. Температурата на морската вода – 25°-27°.

Времето в София

През нощта срещу петък ще е ясно и почти тихо. До обяд ще е предимно слънчево и топло. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Софийското поле ще превали и прегърми. Очакваме валежи и в столицата. Минимални температури – около 15°С, максимални – до28°С.

Времето в планините

Около обяд в масивите от Западна България и в Северозападния Предбалкан ще се развива купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200-1300 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 10°.

Времето на Балканите

Времето на Балканите Приближаващ средиземноморски циклон ще дестабилизира времето над нашия полуостров. Очакваните явления могат да причинят локални наводнения в планинските райони в Албания, Северна Македония и Централна Гърция. Очакваните сумарни количества на валежите ще достигнат до 50-60 л/кв.м.