За някои хора от Криводол обявеното извънредно положение и ширещата се зараза с опасния коронавирус в България явно не важат. ZovNews разбра, че тази сутрин в града прииждали търговци и клиенти за традиционния пазарен ден въпреки многократните призиви на кмета на общината Христо Доков това да не се прави, тъй като епидемиологичната обстановка е изключително сериозна.

На място липсвала полиция, а свидетели на случката разказват още пред нашата медия, че изобщо в днешния ден патрулна кола и униформен не са припарили до пазара, за да изпълнят заповедите и разпоредбите на официалните държавни власти да няма струпвания на хора и масови мероприятия.

Наложило се кметът Христо Доков да поеме нещата в свои ръце. Той изпратил хора от общинската охрана, които да обяснят, че провеждането на пазара не е редно, а и е реална опасност и предпоставка за разпространение на заразата. Търговците обаче не искали да отстъпят до последно и дори почти се стигнало до бой. Все пак обаче пазарният ден не се провел, както е и редно.

ZovNews научи още, че тези дни в криводолските села са се прибрали и гастербайтери, които лично кметът Доков е обиколил сам да информира за последните нареждания на държавно ниво.

Призоваваме хората от Криводол да спазват разпоредбите и заповедите на национално ниво, свързани с коронавируса, и обръщаме внимание на полицията, че трябва съвестно да върши своите служебни задължения и да влезе в своята роля.