19-годишно момиче зад волана предизвика тежка катастрофа при неправилно изпреварване на 4 камиона. Инцидентът е станал на пътя Шумен – Силистра на разклона за село Хитрино.

Пострадали са пет жени, едната е с травма на главата. Два екипа на пожарната пък са вадили пострадалите от смачканата лека кола, информира БНТ.

Леката кола със силистренска регистрация е започнала рисково изпреварване на четири камиона, въпреки че тежкотоварните автомобили са сигнализирали, че ще завиват наляво. Младата жена е пренебрегнала и пътната маркировка, и знака, че в този участък на пътя е забранено изпреварването. Колата с петте жени се ударила в задната част на единия от камионите.

След инцидента шофьорите на тежкотоварните автомобили са оказали първа помощ на пострадалите. На една от жените е направено изкуствено дишане. В леката кола са били две жени на 21 години, една на 41 години и две на 19 години.

Шофьорката има книжка от 10 месеца и няма регистрирани нарушения. Водачът на камиона е на 60 години от Варна. Тестът за алкохол е отрицателен.

Снимката е илюстративна.