Изненадваща проверка на инспектори от Министерството на туризма установи потресаващи нередности в къща за гости „Арт Хотел“ в Св. Влас. Днес в 13 ч. министър  Николина Ангелкова и представители на Комисията за защита на потребителите бяха на място във въпросния обект по сигнал на родител, чието дете е било със съучениците си там на почивка.

Проверяващите са констатирали, че басейнът, който се намира в двора на къщата, е бил изключително мръсен. Отпадъци е имало – както в трапезарията, където се хранят децата, така и в помещението, което е обособено като кухня. Освен това касите на вратите в десетте стаи, с които разполага къщата за гости, са били начупени.

Къщата няма удостоверение за категоризация от 2015 г. “Информирали сме НАП, за да разберем оттогава досега имало ли е гости и какви приходи са получили собствениците. Твърди се, че групата деца от Карнобат са били тук едва ли не на гости у роднини“, възмути се Николина Ангелкова.

Съствен е акт за липса на здравословни и безопасни условия за почивка, които трябвало да бъдат осигурени от собственика.  Къщата ще бъде запечатана, ще бъде наложена и глоба, която за юридическо лице е до 10 хил. лв., а за физическо до 5 хил.лв.

„Това не е Хилтън, това е нормален семеен дом. Имам патентна декларация, но на нея пишеше, че е безсрочна, а всъщност е изтекла. Днес сме подали документи и утре ще са готови“, обясни собственикът Петър Марков.

Къщата за гости „Арт Хотел“ в Св. Влас предоставя на летовниците нощувка на цена 20 лв. на легло за вечер, 25 лв. за нощувка плюс закуска, като храната била поръчвана с кетъринг фирми.

Източник: Флагман