Днес времето над страната ще бъде предимно облачно с валежи, на места в Западна и Централна България значителни, с гръмотевици, очакват се и градушки. В източната половина от страната ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър, а в останалата част вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.

Максималните температури ще са в широк интервал: от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България, в София около 13°. По-късно след обяд валежите от запад-югозапад ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта, в Североизточна България.

 

Над планините ще бъде облачно, с валежи, на места значителни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа силен юг-югозападен вятър, който вечерта временно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, след обяд ще се вплътни и на места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25°-28°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.