Осиновителка на 2-годишно дете е задържана, има съмнение за малтретиране

2-годишно дете е в кома в болница „Св. Георги” в Пловдив. Състоянието му е изключително тежко. Има съмнения, че детето е малтретирано от осиновителя му.

По данни на лекарите – майката, която го е осиновила преди година, е казала, че момиченцето било паднало. Заради тежките наранявания обаче лекарите се усъмнили и подали сигнал до полиция и Прокуратура. Според директора на дирекция „Социално подпомагане”- Пловдив Надя Танева досега не е имало индикации, че може да се стигне до подобна агресия.

„В рамките на година жената е посещавана многократно за проверка. Момиченцето било отглеждано в спокойна и добра среда. Нямало е сигнали в полицията. Шокирани сме от случилото се. Осиновителката е задържана. По думите на лекарите жената е довела сама детето в болницата, като е казала, че момиченцето е паднало от леглото”, каза в ефира на „Здравей, България” Надя Танева.

По време на прегледа лекарите са установили, че по тялото на детето има следи от ухапвания.

„Жената твърди, че е причинила синини на детето с цел да го събуди, тъй като, след като е паднало, е изпаднало в безсъзнание”, допълни Танева.

Снимката е илюстративна.